Payson logo
 
stengallerian_logo_transaparent

SKÖTSELRÅD

Underrede i pulverlackerat stål:

Soffbord och sidobord i industridesign är formgivna och tillverkade av oss. Underredet är vaxat en gång. Vaxa gärna bordets metallytor med hårdvaxolja ytterligare en eller två gånger för att minska risken för rost- eller färgförändringar. 
Viktigt att komma ihåg är att trots behandling med olja så är metallytorna känsliga för repor och fläckar. Tänk därför på att skydda bordet med t.ex. glasunderlägg och att använda fat till krukor etc.

Marmor och kalksten:

Marmor och kalksten är så kallade sedimentära och basiska stensorter som är relativt mjuka och porösa jämfört med andra stensorter. De är därför känsliga för både missfärgningar och repor vid användning. Man bör vara särskilt försiktig med ämnen som innehåller syror som vin, ättika, vinäger och fruktjuicer då dessa kan orsaka frätskador.
       Även te, kaffe och andra färgade vätskor kan lätt orsaka fläckar på stenytan. Då både marmor och kalksten är naturmaterial så är det viktigt att vara medveten om att dessa kan variera i utseende.

Skötsel:

Har du en soffbords skiva av marmor, så tänk på att det är ett poröst material som är känsligt för syror.
Därför ska du undvika att rengöra marmorskivan med sura rengöringsmedel. Tänk också på att torka upp eventuellt spill så fort som möjligt. Använd vanlig såpa vid rengöring av stenskivor.


OBS:                -Innan man börjar använda en skiva av sten bör man olja in denna.

Impregnera helst stenen med Antifläck Akemi Nano ( produktblad finns längst ner på sidan ) eller  silikonolja , granitolja och steinfix ,  följ alltid instruktionerna på din produktförpackning.
Oljan ger stenen en impregnering och förbättrat skydd mot fläckar och missfärgningar. Behandla sedan stenen 
1-2 ggr/år. Så kommer du att få en stenskiva som håller sig fin i många år framåt.

Daglig vård:
Vid daglig rengöring så rekommenderar vi att man använder milda medel som diskmedel, såpa eller allrengöringsmedel. OBS Läs alltid på etiketten på allrengöringsmedel om innehållet är skadligt för marmor/natursten.

Fläckborttagning:

Medel att använda vid en kraftigt nedsmutsad yta eller om stenen blivit missfärgad.
Ha som regel att först börja med det mildast möjliga:

-Fönsterputs (alkohol)

-T-röd (alkohol)

-Bensin (kemiskt ren från bygghandel)

-Aceton (ej nagellacksremover)

-Thinner (cellulosaförtunning)

Folder

HÄR NEDAN kan du enkelt ladda ner produktblad antifläck Akemi Nano.


Produktblad antifläck ( ladda ner )